Učili jsme se o víně – aneb sommeliérský kurz

20. – 21. října zavítal do naší školy již počtvrté pan Ing. Karel Babka, aby nám způsobem sobě vlastním vyprávěl o vínu – o pěstování, servisu, degustaci, dekantaci apod. Kurzu se zúčastnilo celkem 18 žáků – převážná část byla z oboru Hotelnictví a turismus a Kuchař – číšník. Letos poprvé se ukázalo, že sommeliérství může být zajímavé i pro lidi, kteří se pohybují mimo gastronomickou oblast - přibyli totiž i nadšenci z oboru Informační technologie. Kurz byl zakončen už tradiční sabráží (sabrage). Jedná se o speciální techniku otvírání lahve šampaňského šavlí, která se používá pouze při slavnostních příležitostech – konec hrdla lahve se usekne.
Všichni noví „sommeliéři“ si odnesli certifikát o absolvování kurzu a příležitost zúčastnit se pokračovacího kurzu Znalec.
 

Ing. Kateřina Dankovská

Fotogalerie z akce