Mezinárodní potravinářský veletrh

Komplex mezinárodních potravinářských veletrhů 2012


Ve čtvrtek 1. března se třída HT3 hned z rána vydala na Brněnské výstaviště. Po dvou letech se tu opět konal komplex mezinárodních potravinářských veletrhů.
„Salima, MBK, Embax, Inteco a Vinex podává dokonalý přehled o zpracovatelském průmyslu střední a východní Evropy. V rámci souboru těchto veletrhů se prezentují přední výrobci a dodavatelé potravin a technologií pro potravinářské obory, mlynářství, pekařství, cukrářství, vinařství a zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování z celého světa. Pravidelně prezentuje nejnovější trendy ve všech uvedených oborech a patří mezi přední mezinárodní obchodní setkání pro RETAIL i HORECA oblast.“ Citace z oficiálních stránek BVV.
Expozice probíhala ve čtyřech pavilonech (v pátek dokonce v pěti – navíc Franchise meeting point). Pro náš obor byl nejzajímavější potravinářský veletrh Salima. Letos probíhal již 28. ročník a náplň byla tak obsáhlá, že expozice musela být rozdělena do dvou pavilonů. Seznámili jsme se tu s novinkami v oblasti gastronomie, ochutnali spousty zajímavých pokrmů – např. širokou nabídku BIO pokrmů, sušené maso Jerky a mimo jiné i pečínku od Emanuela Ridi, známého z pořadu S Italem v kuchyni, se kterým jsme se dokonce vyfotili.
Všechny ostatní oddíly byly také velice zajímavé. Ať už vinařský veletrh Vinex spojený s degustací vín, veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství nazvaný MBK, veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování se jménem Inteco nebo veletrh obalů a obalových technologií Embax. Ovšem obsah všech expozic byl tak obsáhlý, že jeden na kompletní prohlídku skoro ani nestačil. Domů jsme se vraceli celí zmožení, unavení a zároveň plni dojmů až v pozdních odpoledních hodinách.

Napsala Lea Nečasová, HT3