Kurz studené kuchyně

Čtyři dny nápadů, kreativity a moderní kuchyně s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou.

V těchto lednových mrazivých dnech probíhal na VASS čtyřdenní Kurz studené kuchyně pod vedením Mistra kuchaře pana Picky. Vladimír Picka je mj. člen hodnotící komise Lázeňský pohárek Karlovy Vary, odborný konzultant Culinary Nestlé team a nositel zlaté medaile M.D.Retigové.

Obor studené kuchyně patří mezi nejmodernější a nejprestižnější obory kuchařského umění, je to královna všech kuchařských směrů.

První den byli účastníci kurzu seznámeni s teorií a významem studené kuchyně. V dalších dnech se věnovali praktickým záležitostem. Žáci se naučili připravovat např. galantiny z drůbeže a kachny, fingerfoody, výrobky ze sýrů, plněné sýry, rolády, plněné ryby i sushi. Nechyběly ani výrobky z plodů moře, z humra, krevet a chobotniček.

Vyvrcholením kurzu slavnostní raut. Všichni frekventanti kurzu splnili zkoušky a obdrželi certifikát o absolvování kurzu studené kuchyně.

Fotogalerie z akce