Kurz přípravy kávy BASIC BARISTA

Ve dnech 28. – 29. 11. 2017 voněla po čase opět naší školou káva, přivítali jsme totiž baristu Michala Klevetu (WOODEN COFFEE, REBELBEAN), který je náš absolvent, konkrétně oboru Hotelnictví (Hotelnictví a turismus), nyní studuje naši VOŠ - oboru Cestovní ruch.

Tento kurz úspěšně absolvovalo 20 žáků z gastronomických oborů Hotelnictví (Hotelnictví a turismus) a Kuchař-číšník, ale i z oborů Informační technologie, Ekonomika a podnikání. Účastníci získali cenné teoretické i praktické poznatky z oblasti kávy a její přípravy. Součástí tohoto odborného kurzu byl i CUPPING (degustace), což je nejběžnější metoda rozpoznání, porovnání a ohodnocení aromatických a chuťových kvalit kávy, která se používá po celém světě pro účely nákupu a kontroly kvality. CUPPING zajišťovali pracovníci brněnské pražírny výběrové kávy REBELBEAN. Tato akce byla zakončena testem a soutěží.

Za úspěšný průběh kurzu děkujeme všem účastníkům, panu lektorovi, pracovníkům REBELBEAN a vedení školy. Velký dík patří rodičům za to, že svým ratolestem umožnili účast na tomto specializovaném kurzu, který bezesporu obohatil jejich budoucí profesní uplatnění a celkové povědomí o konzumaci a přípravě kávy i kávové kultuře.

Ing. Petr Šafránek, DiS.

 Fotogalerie z akce