Kurz kávy „BARISTA“ je za námi

Ve dnech 27. – 28. 4. 2016 provoněla naši školu káva. Po čase jsme u nás opět přivítali mistra kávy – pana baristu Michala Křižku (CAFÉ ART, PRAKUL) u příležitosti realizace kurzu kávy „BARISTA“. Tento kurz úspěšně absolvovali zájemci z oborů Hotelnictví (Hotelnictví a turismus), Kuchař-číšník, ale i z oboru Informační technologie.

Účastníci získali cenné teoretické i praktické poznatky z oblasti historie, druhů, pěstování, sklizně, degustace káv a teorie přípravy espressa podle filozofie 4M, čištění a sanitace kávovaru, nastavení hrubosti a gramáže, přípravy špičkového espressa v rámci tzv. LEVELU 1. Poprvé se na naší škole podařilo uspořádat i LEVEL 2, kde se žáci naučili cupping (jediná mezinárodně uznávaná metoda na odbornou degustaci kávy, hodnotí se senzorické a organoleptické vlastnosti káv), degustovali prémiové čaje vč. úvodu do světa čaje a čajových zahrad. Na závěr proběhla ukázka a nácvik latte artu (moderní způsob přípravy cappuccina nebo případně jiného nápoje z espressa a mléčné pěny, kdy se pomocí nalévání mléčné emulze do espressa vytváří různé obrazce a tvary).

Děkujeme všem účastníkům, panu lektorovi, vedení školy, ale hlavně rodičům za možnost a podporu svých ratolestí v účasti na tomto specializovaného kurzu, který bezesporu obohatil jejich budoucí profesní uplatnění a celkové podvědomí o konzumaci a přípravě kávy i čaje.

Ing. Petr Šafránek, DiS.
učitel odborných předmětů HT + KC

Fotogalerie z akce