Kurz cukrářské technologie na VASS Boskovice

6.-8. října 2015 pořádala Vyšší odborná škola ekonomická a zdravotnická a Střední škola Boskovice cukrářský kurz zaměřený na cukrářskou technologii. Celý kurz vedla víceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR paní Pavlína Berzsiová, která se této problematice věnuje již několik desítek let a patří v tomto oboru mezi vyhlášené odborníky. Třídenní akce se zúčastnilo 18 žáků střední školy z gastronomických oborů Hotelnictví (Hotelnictví a turismus) a Kuchař-číšník. Náplní kurzu byla výroba minidezertů podle nové cukrářské terminologie, zásady výroby cukrářských výrobků, ukázka profesních pomůcek a zhotovení výrobků (včetně slavnostního dortu moderními technologiemi). Poslední den ukázali absolventi kurzu během slavnostního závěrečného rautu výsledky toho, co se během 3 dnů naučili, a za přítomnosti rodičů jim byly slavnostně předány certifikáty. Uskutečnila se rovněž soutěž o nejhezčí dort. Vítězkou se stala žákyně 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Monika Krénarová se svým kávovým dortem.

Celý kurz hodnotili účastníci velice kladně, do budoucna se tedy bude určitě opakovat. Za úspěšný průběh akce patří dík výborné lektorce, rodičům žáků, kteří svým potomkům umožnili účast na kurzu, a také žákům za aktivní přístup.

Mgr. Jaroslava Přikrylová

 

Fotogalerie z akce