Cukrářský seminář – Pralinky

V listopadu nás opět navštívila viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR paní Pavlína Berzsiová z Prahy, která se zabývá realizací cukrářských kurzů. Po úspěšném cukrářském kurzu jsme na naší škole pod jejím vedením uspořádali jednodenní cukrářský seminář. Tématem semináře byly dezertní a čokoládové cukrovinky - mléčné, jádrové, čokoládové pralinky a bonbóny, připravené rychle a snadně bez použití forem.

Cukrářského semináře se zúčastnilo 13 žáků a 5 dospělých. Během semináře se účastníci v teoretické části seznámili se zpracováním kakaa, dozvěděli se zajímavosti o čokoládě a její výrobě. V praktické části vyráběli marcipánové pralinky, mléčné jádrové hrudky, čokoládové lanýže, jemné náplně s alkoholem a pařížský krém v různých podobách. Výsledkem práce byly krásně zdobené pralinky a cukrovinky, které si po skončení absolventi kurzu odnesli domů.
Účastníci semináře hodnotili tuto akci úspěšně, což bylo vidět na výsledcích jejich práce. Do budoucna se snad můžeme těšit na další spolupráci s paní Pavlínou Berzsiovou.

Za úspěšný průběh akce patří dík výborné lektorce, rodičům žáků, kteří svým potomkům umožnili účast na kurzu, a také žákům za aktivní přístup.

Mgr. Jaroslava Přikrylová