Cukrářský kurz duben 2016

Již podruhé se v tomto školním roce na naší škole konal cukrářský kurz zaměřený na cukrářskou technologii. Celý kurz vedla viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR paní Pavlína Berzsiová, která se této problematice věnuje již několik desítek let a patří v oboru mezi vyhlášené odborníky.

Třídenní akce se zúčastnilo 18 žáků střední školy z gastronomických oborů Hotelnictví (Hotelnictví a turismus) a Kuchař-číšník. Náplní kurzu byly výroba minidezertů podle nové cukrářské terminologie zásady výroby cukrářských výrobků, ukázky profesních pomůcek a zhotovení výrobků (včetně slavnostního dortu moderními technologiemi). Na závěr kurzu připravili absolventi „rautík“ pro pozvané učitele s malou ochutnávkou a předvedením svých výrobků a slavnostních dortů, které během 3 dnů dokázali vyrobit.
Nechyběla ani soutěž o nejhezčí dort a slavnostní předání certifikátů. Vítězkou se stala žákyně 2. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Karolína Geročová se svým kávovým dortem.

Celý kurz hodnotili účastníci velice kladně, do budoucna se tedy bude určitě opakovat. Za úspěšný průběh akce patří dík výborné lektorce, rodičům žáků, kteří svým potomkům umožnili účast na kurzu, a také žákům za aktivní přístup.

Mgr. Jaroslava Přikrylová

Fotogalerie z akce