Cukrářský kurz březen 2018

Již potřetí se na naší škole konal cukrářský kurz zaměřený na cukrářskou technologii. Celý kurz vedla viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR paní Pavlína Berzsiová, která se této problematice věnuje již několik desítek let a patří v oboru mezi vyhlášené odborníky.

Třídenní akce se zúčastnilo 18 žáků střední školy z gastronomických oborů Hotelnictví (Hotelnictví a turismus) a Kuchař-číšník. Náplní kurzu byla výroba minidezertů podle nové cukrářské terminologie, výroba cukrářských výrobků, ukázky profesních pomůcek na zhotovení a zdobení výrobků včetně slavnostního dortu.

Na závěr kurzu připravili absolventi „rautík“ pro pozvané učitele s malou ochutnávkou a předvedením svých výrobků a slavnostních dortů, které během 3 dnů dokázali vyrobit.

Nechyběla ani soutěž o nejhezčí dort a slavnostní předání certifikátů. Vítězkou se stala žákyně 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Markéta Řiháková se svým jahodovým dortem.

Celý kurz hodnotili účastníci velice kladně, do budoucna máme připravené ještě další dva cukrářské kurzy. Za úspěšný průběh akce patří dík výborné lektorce, rodičům žáků, kteří svým potomkům umožnili účast na kurzu, a také žákům za aktivní přístup.

Mgr. Jaroslava Přikrylová