Cukrářkami za dva dny

Ve dnech 5. a 6. února proběhl na VASS Boskovice kurz cukrářské technologie. Zkušenou lektorkou byla všem zúčastněným Pavlína Berzsiová, členka Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Cílem kurzu bylo vytvoření moderních rautových a restauračních moučníků, seznámení se s metodami a postupy při jejich tvorbě a zlepšení cukrářských dovedností.

Všechny účastnice se naučily, jak správně připravit těsta, náplně, polevy i ozdoby, jak zacházet se surovinami a v domácím prostředí vytvořit nápadité dezerty, které lahodí nejen chuti, ale i zraku. Na závěr si každý mohl odnést vlastnoručně vyrobený dort a mnoho dalších malých zákusků. Pod vedením profesionálky se všem podařilo kurz úspěšně absolvovat, a šikovné cukrářky se tak mohly doma pochlubit svými výrobky.

Kristýna Kovářová
účastnice kurzu

Fotogalerie z akce