100 lidí, 100 chutí

Dne 27. 09. 2013 a 10. 10. 2013 proběhla na naší škole pilotáž environmentálního vzdělávacího program pod názvem ,,100 lidí, 100 chutí“. Tento program byl realizován ve spolupráci se vzdělávacím ekologickým centrem Lipka a Mgr. Gabrielou Hájkovou.
Pilotáže se zúčastnily třídy HT2 a KC3.Cílem gastronomického projektu bylo seznámit žáky se souvislostmi, které si při prvním zamyšlení s potravinami nespojujeme – soustředit se na environmentální a globální aspekty, které propojují každodenní život s gastronomickou praxí.

V praktických ukázkách a ve skupinové práci se žáci seznámili s problematikou:

• Flexiteriánství.
• Nejím maso, protože mi záleží na podobě krajiny.
• Jsem paleodietik, maso prospívá mému zdraví.

Tento program seznámil žáky se specifickými stravovacími návyky a především s motivací lidí k nim. Odhalil na první pohled ne zcela zřejmou propojenost skladby našich jídelníčků s environmentálními, etickými a globálně - sociálními aspekty našeho žití.
Účastníci se seznámili s příklady environmentálně příznivého stravování a sami zhodnotili, zda a jak je mohou zahrnout do svého života nebo budoucí praxe.


Mgr. Alena Plavcová

Fotodokumentace zde.




Sledujte nás na Facebooku

progeCAD - alternativa AutoCAD ®
Dodavatelem školní verze konstrukčního 2D&3D programu progeCAD Professional je konstrukční a vývojová kancelář SoliCAD, s.r.o.